ZGODBA NAMESTO UVODA

Jimmy Collins je bil izreden pilot v zlati dobi letalstva – v tridesetih v ZDA. Napisal je eno izmed prvih zbirk kratkih zgodbic iz letenja. To knjigo najdete tukaj. Lepote lastništva letala opiše v sledeči zgodbici:

I was at the Lockheed factory. I had been there several months, supervising the construction of an airplane I had sold to a rich sportsman pilot in the East. It was a Lockheed Sirius plane and at that time a ship which was taking everybody’s eyes as the latest and sleekest thing yet developed by the engineers. Lindbergh had just popularized it by flying himself and his wife across the country in it and establishing a new transcontinental record.

Lockheed Sirius

They rolled my ship out on the line one bright, sunny day and I must say that in its shiny new red-and-white paint job and its clean, sweeping lines it certainly was a beautiful sight sitting there glistening in that California sunshine.

A little boy who had crawled over the factory fence despite the “No Trespassing” sign evidently thought so too, for he was standing there gazing raptly at it with eyes as big as silver dollars when I stalked out toward the ship to make a first test hop in it. He intercepted me neatly as I rounded the wing tip and approached the cockpit.

“Ooh, mister,” he said, “do you own that ship?”

“No, sonny,” I answered. “I merely fly it. I find that that is less expensive and more fun.”

Njegov pravnuk Jimmy Collins je eden izmed najbolj priznanih avtorjev poslovnih knjig (Good to Great, Great by Choice, How the mighty fall itd).

Lastništvo letal je enako kot lastništvo morskih plovil lahko drago, naporno in obremenjujoče. Akademija 4 je partner v novem projektu, ki vam želi omogočiti, da je lastništvo letal za vas smiselno in da v njem uživate.

Z veseljem vam predstavljamo:

AEROHOLD

 

POSLANSTVO AEROHOLDA

Omogočiti razvoj rekreativnih pilotov po pridobitvi UL ali PPL licence.

VIZIJA AEROHOLDA

Do 2028 vzpostaviti okolje, ki rekreativnim pilotom motornih letal omogoča razvoj v varnega pilota na sodobnih a učinkovitih letalih. Odstranili bomo vse nepotrebne motilce kot so vzdrževanje letala, skrb za dokumentacijo ter procese, tako da se lahko piloti osredotočijo na funkcionalno uporabo letal. Od pilota začetnika, ki mu bomo omogočili pridobivanje izkušenj na manjšem in s tem stroškovno ugodnejšem letalu do večjega letala primernega za daljše poti, za večdnevne izlete ali poslovne poti. Vzpostavili bomo skupnost, kjer si bodo piloti izmenjevali izkušnje in jo podprli z izkušenimi inštruktorji, ki lahko ponudijo tako individualno pomoč kot sistemske rešitve.

LAPL naslovna slika

IZZIVI SAMOSTOJNEGA LASTNIŠTVA

Vsak lastnik se odloči za nakup lastnega letala, da bi bilo to letalo bolj dostopno, cenejše in manj časa neplovno. A vendar je realnost, da so ravno letala, ki imajo enega lastnika tista, ki so največje breme, najmanj letijo, so zato najdražja in veliko časa prečepijo kot premalo izkoriščena, če ne že neplovna.

Aerohold je projekt, ki je zasnovan, da rešuje štiri ključne izzive lastništva letala:

  1. Da je letalo smiselna investicija mora veliko leteti.
  2. Letalo mora biti lastnikom dostopno.
  3. Da lahko letalo veliko leti potrebuje strokovni podporni sistem.
  4. investicija in uporaba sodobnih letal je zelo draga.

Nekatere izmed teh zahtev so si nasprotujoče in ravno držanje tega ravnovesja je naloga projekta Aerohold.

NAŠE REŠITVE

Aerohold je podjetje. To je holding podjetje za letala, upravljanje letal in upravljanje deležov letal. V tem trenutku je Aerohold lastnik enega letala: Pipistrel Virus SW 121 – registracije S5-DTR.

Flota letal

Aerohold v sodelovanju z Akademijo 4 izkorišča prednosti flote večih letal. V ospredju fotografije je Virus SW-121 v lasti Aeroholda.

Tipična lastniška letala ne letijo dovolj ur, da bi se nakup ekonomsko izplačal. Poleg tega je lastništvo letala odgovornost, ki zahteva dobro poznavanje predpisov, da letalo postane in ostaja plovno. Vzdrževanje, zavarovanje in baziranje letala so samo nekateri izmed stroškov, ki se pojavijo po nakupu letala. Pri najemu letala pa dobro letala, ki je cenovno ugodno skoraj nikoli ni razpoložljivo za dlje časa. Poleg tega so običajno za najem navoljo starejša letala, katerih dejansko stanje (tehnična ustreznost, plovnost ter nivo zavarovanja) težko preverite.

Delno lastništvo v Aeroholdu združuje najboljše strani najema in lastništva. Za nakup deleža letala potrebujete manj denarja, poleg tega pa se tudi vsi stroški temu primerno porazdelijo. Ker v Aeroholdu za vas z letalom upravljamo in omejimo število lastnikov, je letalo bolj dostopno tako za kratke, kot tudi večdnevne izlete ali poslovne poti. Poleg tega za vas prevzamemo tudi celotno “operacijo”, kar pomeni da skrbimo za izpolnjevanje vseh določil in predpisov, izvajamo redno in preventivno vzdrževanje ter usklajujemo ostale lastnike – pilote.

EKIPA

Pri takšnem projektu je nujno zaupanje v ekipo.

Pri projektu Aeroholda sta združila moči ekipi Trimi-ja in Akademije 4.

Ekipa Akademije 4 z Sašom Knezom kot strokovnim vodjem in večinskim lastnikom je izredno izkušena pri operiranju letal. Poleg varnosti in visokega tehničnega standarda, ki je razvidna iz obstoječe flote, smo v Akademiji tudi dobri upravljalci letal kot kapitala in tudi to znanje bomo vnesli v projekt Aeroholda. Več o nas izveste tukaj.

Za podjetjem Trimi stoji Matija Jekovec. Matija je v življenju zamenjal veliko vlog, v srcu pa ostaja inženir in navdušenec nad tehnologijami. Soustanovil je več podjetjih, v katerih se je ukvarjal s programiranjem, operacijami, financami in vodenjem podjetja. V zadnjem času se ukvarja predvsem z vstopi na tuje trge in korporativnim upravljanjem. Vse znanje in izkušnje pa bo sedaj aktivno uporabil tudi pri projektu Aerohold.

KAKO DELUJE AEROHOLD?

Se vam zdi takšen način lastnišva letala smiseln in želite izvedeti več? Oris kako deluje Aerohold za lastnike letal najdete s klikom na gumb spodaj.

OSEBNA IZKAZNICA PODJETJA

AEROHOLD, upravljanje in izposoja zrakoplovov d.o.o.

Gabrsko 12,

SI-1420 Trbovlje

Matična številka: 9081518000

Davčna številka: SI34463658