ZGODBA NAMESTO UVODA

Jimmy Collins je bil izreden pilot v zlati dobi letalstva – v tridesetih v ZDA. Napisal je eno izmed prvih zbirk kratkih zgodbic iz letenja. To knjigo najdete tukaj. Lepote lastništva letala opiše v sledeči zgodbici:

I was at the Lockheed factory. I had been there several months, supervising the construction of an airplane I had sold to a rich sportsman pilot in the East. It was a Lockheed Sirius plane and at that time a ship which was taking everybody’s eyes as the latest and sleekest thing yet developed by the engineers. Lindbergh had just popularized it by flying himself and his wife across the country in it and establishing a new transcontinental record.

Lockheed Sirius

They rolled my ship out on the line one bright, sunny day and I must say that in its shiny new red-and-white paint job and its clean, sweeping lines it certainly was a beautiful sight sitting there glistening in that California sunshine.

A little boy who had crawled over the factory fence despite the “No Trespassing” sign evidently thought so too, for he was standing there gazing raptly at it with eyes as big as silver dollars when I stalked out toward the ship to make a first test hop in it. He intercepted me neatly as I rounded the wing tip and approached the cockpit.

“Ooh, mister,” he said, “do you own that ship?”

“No, sonny,” I answered. “I merely fly it. I find that that is less expensive and more fun.”

Njegov pravnuk Jimmy Collins je eden izmed najbolj priznanih avtorjev poslovnih knjig (Good to Great, Great by Choice, How the mighty fall itd).

Lastništvo letal je enako kot lastništvo plovil lahko drago, naporno in obremenjujoče. Akademija 4 je partner v novem projektu, ki vam želi omogočiti, da je lastništvo letal prijetna izkušnja. Ponosni smo, ko nam poveste, da je Akademija 4 letalska šola na visokem nivoju, v kateri se pa vedno počutite dobro. Naš cilj s projektom Aerohold je, da boste lastništvo letala uživali.

Z veseljem vam predstavljamo:

AEROHOLD

 

Vsak lastnik se odloči za nakup lastnega letala, da bi bilo to letalo bolj dostopno, cenejše in manj časa neplovno. A vendar je realnost, da so ravno letala, ki imajo enega lastnika tista, ki so največje breme, najmanj letijo, so zato najdražja in veliko časa prečepijo kot neplovna.

Aerohold je projekt, ki je zasnovan, da rešuje ključne štiri izzive lastništva letala:

 1. Da je letalo smiselna investicija mora veliko leteti.
 2. Da lahko letalo veliko leti potrebuje strokovni podporni sistem.
 3. Letalo mora biti lastnikom dostopno.

Nekatere izmed teh zahtev so si nasprotujoče in ravno držanje tega ravnovesja je naloga projekta Aerohold. Aerohold je podjetje. To je holding podjetje za letala, upravljanje letal in upravljanje deležov letal. V tem trenutku je Aerohold lastnik enega letala: Pipistrel Virus SW 121 – registracije S5-DTR.

NAŠE REŠITVE

Osnovna rešitev Aeroholda je, da vsako letalo razdeli na več lastniških deležev in te deleže potem profesionalno upravlja. Akademija 4 nudi operativno in strokovno podporo. Akademija 4 skrbi za letalo ter bedi nad usposobljenostjo pilotov, ki letalo uporabljajo. Letalo leti veliko, ker ima več lastnikov, najemajo ga lahko piloti Akademije in še Akademija 4, ga uporablja kot rezervno letalo.

Piloti, ki imajo lastniške deleže imajo prioriteto pri najemu letala. Osnovna zamisel je, da letala Aeroholda pridobijo čimveč prednosti obstoječih sistemov in široke uporabe, pri čemer pa izgubijo čim manj dostopnosti za lastnike.

S pomočjo Aeroholda je lastništvo letala prijetno in ne predstavlja dodatnih obremenitev. Z Aeroholdom postane letalo (ali delež letala) sredstvo ter kapital in ne breme.

Flota letal

Aerohold v sodelovanju z Akademijo 4 izkorišča prednosti flote večih letal. V ospredju fotografije je Virus SW-121 v lasti Aeroholda.

EKIPA

Pri takšnem projektu je nujno zaupanje v ekipo.

Pri projektu Aeroholda sta združila moči ekipi Trimi-ja in Akademije 4.

Ekipa Akademije 4 z Sašom Knezom kot strokovnim vodjem in večinskim lastnikom je izredno izkušena pri operiranju letal. Poleg varnosti in visokega tehničnega standarda, ki je razvidna iz obstoječe flote, smo v Akademiji tudi dobri upravljalci letal kot kapitala in tudi to znanje bomo vnesli v projekt Aeroholda. Več o nas izveste tukaj.

Za podjetjem Trimi stoji Matija Jekovec. Matija je v življenju zamenjal veliko vlog, v srcu pa ostaja inženir in navdušenec nad tehnologijami. Soustanovil je več podjetjih, v katerih se je ukvarjal s programiranjem, operacijami, financami in vodenjem podjetja. V zadnjem času se ukvarja predvsem z vstopi na tuje trge in korporativnim upravljanjem. Vse znanje in izkušnje pa bo sedaj aktivno uporabil tudi pri projektu Aerohold.

VAS ZANIMA VEČ?

 • Bi želeli več informacij kako postanete delni lastnik?
 • Bi želeli Aeroholdu prepustiti upravljanje svojega letala?
 • Razmišljate o nakupu lastnega letala in se vam zdi pot preko Aeroholda veliko bolj smiselna?

V vsakem primeru nam prosim pišite in z veseljem se bomo dogovorili za sestanek.

  OSEBNA IZKAZNICA PODJETJA

  AEROHOLD, upravljanje in izposoja zrakoplovov d.o.o.

  Gabrsko 12,

  SI-1420 Trbovlje

  Matična številka: 9081518000

  Davčna številka: SI34463658