Akademija 4 je letalska šola, ki temelji na treh ključnih tehnologijah: modernih letalih, VR simulatorjih ter lastnemu portalu za teoretično usposabljanje.

Ta portal je prvič zaživel že leta 2011.

Do tega trenutka (pomlad 2022) je portal uporabilo že več kot 350 pilotov. Portal kot osnova našega pristopa za drugačno teoretično šolanje pa doživlja izjemno rast od leta 2020 dalje.

Kombinacija pandemije Covida 19, potrebe kandidatov, da začnejo s šolanjem kadarkoli in ne samo v večjih skupinah, ter menjava baze izpitnih vprašanj na CAA so za večino letalskih šol potegnile korenite spremembe izvajanja teoretičnega šolanja.

Osnovni namen portala je kvalitetno osvajanje letalskega teoretičnega znanja, ki je prilagojeno življenjskemu stilu sodobnega pilota. Academy4.si domuje na medmrežju, kar pomeni, da vam je celotna vsebina dostopna kadarkoli in kjerkoli se lahko povežete na splet. To vam omogoča časovno in prostorsko neodvisnost. Sami lahko diktirate svoj študij.

Portal za teorijo

Akademija 4 vam lahko pri teoretičnem šolanju pomaga na tri načine, kljub temu da NE letite pri nas:

  1. lahko povsem prevzamemo vaše teoretično šolanje (520 EUR).
  2. teoretično šolanje lahko izvedemo skupaj z vašo letalsko šolo (360 EUR).
  3. z uporabo našega portala se lahko bolje pripravite na teoretični izpit (60 EUR).

Spodaj so podrobneje opisane posamezne variante.

VARIANTA 1: TEORIJO V CELOTI OPRAVITE PRI NAS

To pomeni, da se za teoretično šolanje priključite Akademiji 4, praktično šolanje pa opravite v svoji izbrani letalski šoli. To praktično pomeni, da vas popeljemo skozi proces, kjer v svojo letalsko šolo prinesete zgolj potrdilo o opravljenih izpitih iz CAA. Ta varianta obstaja za tečaje za PPL, LAPL ter UL motorno letalo.

Ta varianta deluje tako, da za teorijo postanete naši kandidati. Vaše učenje bo večinoma potekalo na našem portalu. To za vas pomeni izjemno fleksibilnost. Začnete lahko kadarkoli, učite se lahko kadarkoli in kjerkoli. Seveda to ne pomeni, da boste prepuščeni kupu gradiva. Živ stik z nami boste ohranili tako, da boste poslušali posneta predavanja naših učiteljev letenja. Vsako pomlad in vsako jesen pa še odvrtimo ciklus predavanj in konzultacij, ki se jih lahko udeležite bodisi v živo ali pa preko video povezave.

Portal ima izredno uporabno pripravo na izpite. Tam lahko vadite vsak posamezni predmet. Pri vsakem predmetu je tudi simulacija izpita. Obstaja tudi simulacija končnega izpita. Pogoj za končanje teoretičnega tečaja je, da opravite vse predmetne simulacije izpita ter končno simulacijo izpita.

Ko izpolnite te pogoje, vam Akademija 4 izda potrdilo o opravljenem teoretičnem šolanju, s katerim se lahko prijavite na opravljanje teoretičnega izpita na CAA.

Za PPL in LAPL je jezik tečaja angleščina. Za UL je jezik tečaja slovenščina.

Celotna usluga stane 520 EUR vključno z DDV. Od tega je 360 EUR pristop na portal in 160 EUR strošek administrativnega vodenja vašega šolanja. Trajanje šolanja je neomejeno, vaše delo in aktivnost na tečaju pa pregledamo dvakrat letno. V primeru daljše neaktivnosti (eno leto ali več), si pridržujemo pravico, da vas iz tečaja izpišemo.

V tem načinu šolanja predlagamo, da s teoretičnim šolanjem pričnete pred letenjem, na izpit pa se začnete intezivno pripravljati po prvem samostojnem letu.

Ta varianta šolanja je sprejemljiva za (vsaj) naslednje letalske šole: Alpski letalski Center (Lesce), Aeroklub Portorož, Aeroklub Novo mesto, Aeroklub Josip Križaj Ajdovščina, Aeroklub Gorica, Društvo letalcev Elisa ter Letalski klub Kočevje.

Če se želite šolati po tej varianti, kliknite spodaj za nadaljna navodila.


VARIANTA 2: VAŠA LETALSKA ŠOLA UPORABLJA NAŠ PORTAL

Varianta 2 je zelo podobna varianti 1. Edina razlika je administrativna in vi je kot kandidat ne boste občutili. V varianti 1 mi prevzamemo odgovornost in vodenje za vaše teoretično šolanje, tukaj pa nad vašim teoretičnim šolanjem še vedno bedi matična letalska šola.

Zaradi tega se strošek zmanjša na 360 EUR (zgolj uporaba portala). Večinoma ta strošek poravnate pri svoji letalski šoli. Letalska šola lahko še dodatno predpiše in izvede teoretično šolanje, zato je povsem normalno, da se lahko celoten strošek za vaše teoretično šolanje še poveča.

Preverjeno lahko to varianto uporabite pri letalski šoli Kluba letalcev Šentvid.


VARIANTA 3: NAŠ PORTAL UPORABITE ZGOLJ ZA PRIPRAVO NA IZPIT

To varianto sicer naštevamo kot tretjo, ampak je najstarejša in tudi najbolj preizkušena. Za strošek 60 EUR dobite enomesečni dostop do portala, vendar ne do vseh vsebin. Dostopate lahko zgolj do vsebin, ki vas pripravljajo na izpite. Če vas varianta 1 in 2 učita, vas varianta 3 trenira.

Prednosti študija preko portala so tri:

  • vsak predmet ima obvladljivo količino študijskega materiala, ki so navedeni kot viri. Mi vas ne zasujemo z pdf-ji, ampak smo material že prečistili in izbrali.
  • vsak predmet ima vse do sedaj objavljenje baze vprašanj za CAA. Čeravno vam ne moremo ponuditi celotne baze vprašanj, boste s temi različnimi nabori zelo dobro pripravljeni na izpit.
  • čisto vsaka računska naloga v blokih za trening je podana z razlago korak za korakom. Torej boste vsako računsko nalogo tudi povsem zagotovo razumeli, ker vas bomo peljali čez postopek in ne samo do rezultata.

Bolj specifično vam je na voljo 3250 vprašanj, od tega jih je 2107 relevantnih, ker so od leta 2019 ali novejša.

Treniranje teorije za izpit za CAA je stvar posameznika. Torej lahko kupite dostop po tej varianti brez koordinacije z vašo letalsko šolo. Pripravo na izpite preko našega portala priporočajo letalske šole: Aeroklub Celje, Letalska šola Solton, Aeroklub Mavrica.

Če želite kupiti dostop do portala, sledite navodilom spodaj.