Dobrodošli piloti!

Dobrodošli na teoretični tečaj v Akademiji 4 – veseli smo vas!

 

PRVI KORAK

V prvem koraku Akademiji 4 najprej sporočite, da ste se odločili za pristop k šolanju. Pri tem nam z elektronsko pošto (info@akademija4.si) pošljite izpolnjeno in skenirano prijavnico na šolanje ter skeniran osebni dokument.

Prijavnico najdete tukaj. Na prijavnici obkrožite ”samo PPL teorija” v primeru PPL teorije oziroma ”samo teorija za UL motorno letalo” v primeru šolanja na UL.

Hkrati si ustvarite uporabniško ime in geslo na portalih za spletno učenje in sicer:

V primeru, da se boste pridružili kar nekaj našim pilotom, ki so dovoljenje za letalo pridobili pred izpitom za avto, potem v primeru mladoletnosti prijavo dopolnite še z privolitev vaših staršov oziroma skrbnika. To izjavo najdete tukaj.

DRUGI KORAK

V spletni trgovini nato izberete ustrezen produkt (celotna teorija za PPL/LAPL ali pa celotna teorija za UL).

  • Vpis v register (160 EUR)
  • Pristop na teoretični portal Academy 4 (www.academy4.si) (360 EUR)

Ko predračun plačate, o tem obvestite vodjo šolanja in ta vas vpiše v register učencev. V tem trenutku vaše obstoječe uporabniško ime in geslo dobi dostop od teoretičnega tečaja. Prav tako vodja šolanja o tem obvesti letalsko šolo, kjer boste opravljali praktični del izpita.

TRETJI KORAK

Z teoretičnim  e-učenjem lahko pričnete takoj.

Teorija in praksa se lahko prepletata. Še več – Akademija 4 zelo priporoča, da prepletate teoretično in praktično šolanje. Večino letalskih šol zahteva določene vsebine pred sledečimi mejniki:

  • pred pričetkom šolanja
  • pred samostojnim letenjem
  • pred navigacijskim letenjem

Poleg tega priporočamo, da spremljate blog vodje šolanja, ki je v povprečju enkrat mesečno objavljen tukaj. Ta blog obdeluje uporabne in ažurne teme in z njim gradite svoje teoretično znanje. Blog je objavljen v sklopu portala academy4.si. Letalska šola je aktivna tudi na socialnih omrežjih in priporočamo, da nas spremljate na Facebook strani tukaj. Vredno nas je spremljati že samo zaradi lepih fotografij iz vsakodnevnega letenja.

Z vpisom ste avtomatično dodani tudi na mailing listo Akademije 4, iz katere se pa lahko kadarkoli odjavite.

Vsako pomlad in jesen Akademija 4 izvede cikel delavnic in konzultacij glede teorije, kjer lahko zastavite in razjasnite specifična vprašanja.

ČETRTI KORAK

Akademija 4 priporoča, da pristopite na resno pripravo na teoretične izpite na Javni Agenciji za civilno letalstvo po prvem samostojnem poletu. Akademija 4 vas mora na ta izpit prijaviti. Na izpit vas prijavimo takrat, ko uspešno rešite skupno simulacijo izpita in imate rešene tudi vse delne (predmetne) izpite.

Enostavno kajne?