Akademija 4 – Akademija za letalstvo

X-Alpha simulator

50.00

Oglejte si Slovenijo iz zraka in doživite občutek pravega letenja na šolskem letalu Pipistrel Alpha Trainer. Spoznajte kako se upravlja z letalom in kakšni pogledi na svet se odpirajo iz višine. Pridite na letališče Celje v letalsko šolo Akademija 4.

Opis

Razvit je bil za Pipistrelova letala ALPHA Trainer in ALPHA Electro. Simulator je sestavljen iz več elementov, ki skupaj ponujajo edinstveno izkušnjo letenja.

Prvi element, ki ga opazite, je fizična kabina X-Alpha, identična kabini pravega ALPHA Trainerja ali letala ALPHA Electro. Ima dva sedeža s pilotskim sedežem na levi strani. Pilot ima vse kontrole, potrebne za letenje s pravim letalom: krmilno palico, ki nadzoruje nagibanje in nagib, pedala, ki nadzorujejo odmik, lopute, ročice za plin in zavore ter nadzorno ploščo za trim dvigala. Kontrole so popolnoma delujoče in so povezane s senzorji, ki preberejo njihov vnos in ga prenesejo v računalnik.

In to nas pripelje do drugega zelo pomembnega elementa. Navideznea resničnosti. X-Alpha uporablja VR slušalke namesto monitorjev. To je velika prednost, saj slušalke pilotu omogočajo 360-stopinjski pogled na kokpit in pokrajino. Lahko se nagne bližje instrumentni plošči, da prebere oznake, napisane z manjšo črko, pogleda skozi okno in preveri, ali je podvozje po pristanku še vedno v miru ali so zavihki res v drugem položaju. In na ta način je izkušnja izjemno poglobljena.

X-Alpha se zanaša na vsestransko programsko opremo, tako razvito doma kot pri razvijalcih tretjih oseb, ki izvaja fizično simulacijo letala, bere vhode iz senzorjev na krmilnikih ter riše letalo in njegovo okolico na monitor in znotraj virtualnega resničnostne slušalke, ki jih uporablja pilot.

X-Alpha je bila razvita v sodelovanju s Pipistrelovimi testnimi piloti in inštruktorji letenja in natančno simulira obnašanje pravega letala. Simulator se lahko uporablja za osnovno poučevanje letenja in usposabljanje za valuto.

Go to Top