Dobrodošli piloti!

Dobrodošli v letalski šoli Akademije 4 – veseli smo vas!

Vstop na šolanje je potrebno speljati dosledno po sledečih korakih. Koraki so zgolj štirje, tako da ni hudega. Morajo biti pa speljani v pravilnem vrstnem redu. Ti štirje koraki so enaki tako za UL, kot za PPL šolanje.

PRVI KORAK

Vodji šolanja najprej sporočite, da ste se odločili za pristop k šolanju (info@akademija4.si). Pri tem mu z elektronsko pošto pošljite izpolnjeno in skenirano prijavnico na šolanje ter skeniran osebni dokument.

Prijavnico najdete tukaj. Prijavnica je Google dokument, ki ga prosimo ne poizkusite izpolnjevati neposredno na dokumentu. Samo natisnite ga, izpolnite in skenirajte. V primeru, da uporabljate digitalni podpis naredite vse enako, ampak s pdf verzijo dokumenta.

Hkrati si ustvarite uporabniško ime in geslo na portalu za spletno učenje in sicer:

Pri tem je pomembno, da ne na portalu Akademije NE izvedete nikakršno plačilo, ker bo vse to zajeto v predračunu, ki ga prejmete v drugem koraku!

Poleg tega izpolnite vprašalnik, ki ga najdete tukaj.

V primeru, da se boste pridružili kar nekaj našim pilotom, ki so dovoljenje za letalo pridobili pred izpitom za avto, potem v primeru mladoletnosti prijavo dopolnite še z privolitev vaših staršov oziroma skrbnika. To izjavo najdete tukaj.

DRUGI KORAK

Nato vam vodja šolanja posreduje račun za:

  • Vpis v register (160 EUR)
  • Pristop na teoretični tečaj za pridobitev dovoljenja (www.academy4.si) (360 EUR)
  • Pristop na teoretični tečaj o tipu letala (www.academy4.si) (247 EUR)
  • Knjižico letenja / pilotski dnevnik (15 EUR)

Poleg tega se računu doda še pet ur letenja na izbranem tipu po trenutno veljavnem ceniku. Od sezone 2020 dalje so obvezni tudi štirje obiski na simulatorju X-ALPHA 200 pred pričetkom letenja. Tudi ti se obračunajo po zgoraj navedenem ceniku.

Ko račun plačate, o tem obvestite vodjo šolanja in ta vas vpiše v register učencev. V tem trenutku ste si zagotovili mesto v letalni sezoni. Pošlje vam tudi dostope za portale teoretičnega šolanja ter vam določi odgovornega učitelja letenja in vama izmenja kontaktne podatke.

Odgovorni učitelj letenja bo vaš primarni učitelj s katerim boste odleteli večino praktičnih vaj. Odgovornega učitelja letenja določimo v Akademiji 4, tako da se njegova in vaša razpoložljivost za letenje najbolj prekriva. Zato smo vas v prvem koraku prosili za izpolnitev vprašalnika.

TRETJI KORAK

Vi pričnete s teoretičnim e-učenjem. Podroben vodič kako začeti študirati teorijo je podan na prvi strani tečaja UL ali PPL na portalu academy4.si. V splošnem je pa tako, da lahko preštudirate sledeče teme:

  • Letalo na katerem boste leteli na učnem portalu Akademije (ALPHA Trainer za UL in Virus SW 121 za PPL).
  • Predmete: Meteorologija in Načela letenja ter Splošno znanje o letalu na portalu Academy 4.

Ko preberete te teme, stopite v stik z vašim odgovornim učiteljem letenja in se dogovorite za pričetek praktičnega šolanja.

V letalni sezoni 2020 Akademija 4 kot prva letalska šola v Sloveniji in širši okolici uvaja obvezno letenje na našem VR simulatorju X-ALPHA 200 pred samim letenjem v letalu. To simulatorsko letenje poteka pred pričetkom letenja ter obsega štiri obiske simulatorja v Celju. Po tej fazi boste v osnovi že znali pilotirati in boste tako svoje praktične ure na letalu bistveno boljše izkoristili.

Poleg tega priporočamo, da spremljate blog vodje šolanja, ki je v povprečju enkrat mesečno objavljen tukaj. Ta blog obdeluje uporabne in ažurne teme in z njim gradite svoje teoretično znanje. Blog je objavljen v sklopu portala academy4.si. Letalska šola je aktivna tudi na socialnih omrežjih in priporočamo, da nas spremljate na Facebook strani tukaj. Vredno nas je spremljati že samo zaradi lepih fotografij iz vsakodnevnega letenja.

Z vpisom ste avtomatično dodani tudi na mailing listo Akademije 4, iz katere se pa lahko kadarkoli odjavite.

Med teoretičnim e-učenjem predlagamo, da opravite tudi zdravniški pregled. Opravite ga lahko pri kateremkoli zdravniku na tem seznamu.

Priporočamo ambulanto Janežič-Blatnik v Velenju, kjer je usluga hitra, odlične kvalitete in letalski zdravnik Otmar Blatnik je tudi sam pilot.

Za bodoče pilote UL je dovolj da opravite zdravniški pregled za voznika B kategorije (veljavno 3 leta) ali pa letalski zdravniški pregled za kategorijo LAPL (veljavno 4 leta). Oba pregleda sta skoraj identična.

Bodoči PPL piloti morate opraviti letalski zdravniški pregled 2. kategorije.

Pri vseh zdravnikih je naročanje po telefonu. Naročite se za ”letalski zdravniški pregled …. kategorije.”

ČETRTI KORAK

Ni bilo komplicirano kajne?