Dobrodošli piloti!

Dobrodošli v letalski šoli Akademije 4 – veseli smo vas!

Na tej strani predstavljamo postopek vpisa tipa bodisi ALPHA Trainer v UL kategoriji, bodisi Virus SW 121 v splošni kategoriji.

Informacije so namenjene temu, da ne izgubljamo preveč časa, da pristop na vpis tipa teče gladko in tako čimprej začnemo leteti.

Prav? Začnimo!

Sledeči koraki so enaki tako za vpis ALPHE kot Virusa.

Najprej se odločite, če bi zagotovo želeli vpisati tip ali bi mogoče najprej leteli samo eno polet, da vidite, če vam to sploh ustreza. V slednjem primeru je postopek enostaven. Pokličite Saša na 041-499-544 in se dogovorite za uro letenja.

V primeru, da ste prepričani, da bi vpisali tip je postopek bolj kompleten. Vodji šolanja najprej sporočite, da ste se odločili za pristop k vpisu tipa. Pri tem mu z elektronsko pošto pošljite izpolnjeno in skenirano prijavnico na šolanje ter skeniran osebni dokument in licenco ter zdravniški kriterij.

Prijavnico najdete tukaj.

Hkrati si ustvarite uporabniško ime in geslo na portalih za spletno učenje in sicer:

Ko ste si ustvarili račun vam vodja šolanja omogoči dostop do relevantnih teoretičnih vsebin ter vam določi odgovornega učitelja letenja in vama izmenja kontaktne podatke.

Odgovorni učitelj letenja bo vaš primarni učitelj s katerim boste odleteli večino praktičnih vaj.

Poleg tega priporočamo, da spremljate blog vodje šolanja, ki je v povprečju enkrat mesečno objavljen tukaj. Ta blog obdeluje uporabne in ažurne teme in z njim gradite svoje teoretično znanje. Blog je objavljen v sklopu portala academy4.si. Letalska šola je aktivna tudi na socialnih omrežjih in priporočamo, da nas spremljate na Facebook strani tukaj. Vredno nas je spremljati že samo zaradi lepih fotografij iz vsakodnevnega letenja.

V Akademiji 4 je zaradi kompleksnosti letal in predvsem zavarovalne police zahtevan minimalni nalet 5 ur na dvojnih krmilih pred samostojnim letenjem na letalih Akademije. Ure letenja se obračunajo glede izbran tip po trenutno veljavnem ceniku. Poleg tega je dodan še strošek 60 EUR kolikor znaša pristop na portal academy4.si

Vi pričnete s teoretičnim e-učenjem. To obsega:

  • Letalo na katerem boste leteli na pipistrel-online (ALPHA Trainer za UL in Virus SW 121 za LAPL/PPL).
  • Predmete na portalu academy4.si: Priprava na letenje, ter e-tečaj in test o letališču Celje, kjer domuje Akademija. Poleg tega si v predmetu Dokumentacija preberete še metodska navodila številka 1, 4 in 7 (tudi če boste vpisovali Virusa in ne ALPHO) ter metodsko navodilo številka 3 in 6 za ALPHO ali metodsko navodilo 9 za Virusa.

Ko preberete te teme, stopite v stik z vašim odgovornim učiteljem letenja in se dogovorite za pričetek praktičnega šolanja.

! POMEMBNO OPOZORILO !

Verjetno ste že slišali, da imamo v Akademiji 4 visok standard šolanja, poučevanja in pilotiranja. Niste pa slišali, da učitelje Akademije 4 odlikuje predvsem prijaznost in človečnost. Naša naloga je, da vam med urami letenja, ki jih bomo preživeli skupaj na prijazen način prenesemo naše znanje.

Zato ni nikakršne potrebe, da imeli tremo pred tem vpisom tipa. Ne glede na vaše predznanje vas čakajo prijazni in odlični učitelji letenja s katerimi se boste počutili varno in udobno. Predvsem je pomembno, da razumete da niste na preizkusu, ampak na šolanju. V primeru, da boste potrebovali dlje časa za doseganje zahtevanega standarda – nič hudega. Pravzaprav je odlično, da kakšne luknje za nazaj zaprete čimprej na dobrih letalih in z dobrimi učitelji.

Prešolanje na tip bo super izkušnja in z veseljem vas vzamemo pod naše okrilje.