Dobrodošli piloti!

Dobrodošli v letalski šoli Akademije 4 – veseli smo vas!

Na tej strani predstavljamo postopek vpisa tipa bodisi ALPHA Trainer v UL kategoriji, bodisi Virus SW 121 v splošni kategoriji.

Informacije so namenjene temu, da ne izgubljamo preveč časa, da pristop na vpis tipa teče gladko in tako čimprej začnemo leteti.

Prav? Začnimo!

Sledeči koraki so enaki tako za vpis ALPHE kot Virusa.

Najprej se odločite, če bi zagotovo želeli vpisati tip ali bi mogoče najprej leteli samo eno polet, da vidite, če vam to sploh ustreza. V slednjem primeru je postopek enostaven. Pokličite Saša na 041-499-544 in se dogovorite za uro letenja.

V primeru, da ste prepričani, da bi vpisali tip je postopek bolj kompleten. Vodji šolanja najprej sporočite, da ste se odločili za pristop k vpisu tipa. Pri tem mu z elektronsko pošto pošljite izpolnjeno in skenirano prijavnico na šolanje ter skeniran osebni dokument in licenco ter zdravniški kriterij.

Prijavnico najdete tukaj.

Na prijavnici obkljukajte kategorijo ”samo vpis tipa …”

Hkrati si ustvarite uporabniško ime in geslo na portalih za spletno učenje in sicer:

Ko ste si ustvarili račun vam vodja šolanja omogoči dostop do relevantnih teoretičnih vsebin ter vam določi odgovornega učitelja letenja in vama izmenja kontaktne podatke.

Odgovorni učitelj letenja bo vaš primarni učitelj s katerim boste odleteli večino praktičnih vaj.

Poleg tega priporočamo, da spremljate blog vodje šolanja, ki je v povprečju enkrat mesečno objavljen tukaj. Ta blog obdeluje uporabne in ažurne teme in z njim gradite svoje teoretično znanje. Blog je objavljen v sklopu portala academy4.si. Letalska šola je aktivna tudi na socialnih omrežjih in priporočamo, da nas spremljate na Facebook strani tukaj. Vredno nas je spremljati že samo zaradi lepih fotografij iz vsakodnevnega letenja.

V Akademiji 4 je zaradi kompleksnosti letal in predvsem zavarovalne police zahtevan minimalni nalet 5 ur na dvojnih krmilih pred samostojnim letenjem na letalih Akademije. Ure letenja se obračunajo glede izbran tip po trenutno veljavnem ceniku.

Preden lahko najamete letalo morate pa uspešno opraviti še dve simulatorski lekciji na našem simulatorju X-ALPHA 200. Na eni pokažete obvladovanje bočnega vetra in na drugi pokažete obvladovanje Postopkov v sili v časovno kritičnih situacijah. Tudi te lekcije so podane na ceniku zgoraj.

KAJ POTEM?

Pred pričetkom šolanja vi pričnete s teoretičnim e-učenjem. To obsega:

  • Letalo na katerem boste leteli na pipistrel-online (ALPHA Trainer za UL in Virus SW 121 za LAPL/PPL).
  • Predmete na portalu academy4.si: Priprava na letenje, ter e-tečaj in test o letališču Celje, kjer domuje Akademija.

Ko preberete te teme, stopite v stik z vašim odgovornim učiteljem letenja in se dogovorite za pričetek praktičnega šolanja.

To teoretično šolanje pred vpisom tipa je kar obsežno. Potrebovali boste vsaj šest daljših popoldanskih blokov učenja, da opravite vse obveznosti. V te on-line vsebine smo vpisali čisto vse izkušnje in znanje najbolj izkušenih inštruktorjev in preizkusnih pilotov Pipistrela. Dostop do portalov stane 247,30 EUR.

Torej celotni projekt vpisa tipa cenovno obsega:

  • dostop do portalov
  • 5 ur letenja z učiteljem letenja
  • dve X-lekciji

Vsekakor predlagamo, da pred vpisom zaprosite za predračun, kjer so vse postavke najbolj razvidne.

ALPHA zgodaj zjutraj

! POMEMBNO OPOZORILO O KONCEPTU ŠOLANJA ZA VPIS TIPA!

Verjetno ste že slišali, da imamo v Akademiji 4 visok standard šolanja, poučevanja in pilotiranja.

To izhaja povsem iz dejstva, da želimo da ste potem ko je enkrat šolanje končano na letalu samostojni in neodvisni. To pa pomeni, da si za šolanje vzamemo čas in zahtevamo več. Zato ni nikakršne potrebe, da imeli tremo pred tem vpisom tipa. Ne glede na vaše predznanje vas čakajo prijazni in odlični učitelji letenja s katerimi se boste počutili varno in udobno.

Predvsem je pomembno, da razumete da niste na preizkusu, ampak na šolanju. V primeru, da boste potrebovali dlje časa za doseganje zahtevanega standarda – nič hudega. Pravzaprav je odlično, da kakšne luknje za nazaj zaprete čimprej na dobrih letalih in z dobrimi učitelji.

Prešolanje na tip bo super izkušnja in z veseljem vas vzamemo pod naše okrilje.