Spoštovani letalci!

Dobrodošli na portalu za učenje teorije letenja academy4.si!

Portal academy4.si je orodje, ki vam olajša osvajanje letalske teorije ter pripravo na teoretične izpite na Agenciji za civilno letalstvo. Portal je naslednik zelo uspešnega portala teorija.si in je nastal kot odgovor na čedalje večje izzive sodobnega letalskega šolanja.

Osnovni namen portala je kvalitetno osvajanje letalskega teoretičnega znanja, ki je prilagojen življenjskemu stilu sodobnega pilota. Academy4.si domuje na medmrežju, kar pomeni, da vam je celotna vsebina dostopna kadarkoli in kjerkoli se lahko povežete na splet. To vam omogoča časovno in prostorsko neodvisnost. Sami lahko diktirate svoj študij.

Trenutno so na portalu academy4.si dostopni naslednji predmeti:

Priprava na teoretični izpit za licenco pilota motornega letala – PPL(A)
Priprava na teoretični izpit za dovoljenje pilota ultralahkega (UL) zrakoplova
Priprava na teoretični izpit za pooblastilo CVFR – kontrolirani zračni prostor
Priprava na teoretični izpit za licenco pilota jadralnega letala (SPL)
Priprava za teoretični izpit za dovoljenje pilota balona (BPL)

Sprehodimo se po enem izmed tečajev.

Tečaj je sestavljen iz več predmetov. Da je tečaj bolj pregleden so predmeti dostopni na zavihkih. Klik na zavihek odpre posamezen  predmet.

Vsak tečaj se začne z navodili, kako uporabljati portal, kaj je cilj posameznega tečaja in kako menimo, da je ta cilj najlažje doseči.

Nato sledijo predmeti. Skozi celotno zasnovo portala smo v največji možni meri upoštevali didaktična načela postopnosti. Vsak predmet je zasnovan po enakem kopitu.

Vprašanja za pripravo so prenesena iz uradnega kataloga vzorčnih izpitnih vprašanj. Vprašanja so avtomatizirana – to pomeni, da so priponke že pripete in jih ni potrebno iskati po prilogah, ter da vprašanja sama pokažejo pravilnost odgovora in le-tega ni potrebno iskati v rešitvah.

Največja dodana vrednost portala so razlage izpitnih vprašanj. Vsa računska vprašanja so opremljena z razlagami, ki vas korak za korakom vodijo do pravilnega odgovora.

Skrbno in premišljeno smo naredili izbor študijske literature. Pri izbiranju sta nas vodila kriterija, da mora biti literatura absolutno verodostojna in da pri tem ne kršimo avtorskih pravic. Tako smo izbrali javno objavljene dokumente ICAO, Javne agencije za civilno letalstvo Republike Slovenije, Kontrole zračnega prometa, Eurocontrola, ameriške administracije za civilno letalstvo in podobnih.

Na koncu vsakega tečaja vam je na voljo še simulacija izpita. Tu se vam pravilni odgovori ne izpišejo že med reševanjem, ampak na koncu, kot končni dosežek – torej kot na dejanskem izpitu.

Informacije, kako pridobite dostop do portala, so na voljo na tukaj.

V zasnovo in razvoj portala smo vložili veliko premisleka in dela. Zelo bomo veseli vaših povratnih informacij (info@academy4.si).

Želimo vam uspešno opravljene izpite in veliko varnih poletov!

Ekipa portala academy4.si